Ginecologia

Infància i adolescència

Atenció especial

Nenes i adolescents

Les noies i adolescents tenen unes necessitats diferents a la resta de dones, per aixó necessiten un tracte específic i especial.
A la consulta privada i confidencial, explico i ensenyo, per a que elles mateixes reconeguin els canvis que es produeixen a la seva edat i sapiguin distingir-los d’aquells signes que poden suposar alguna anomalia.

Ofereixo un tractament adecuat i adaptat a cada noia, segons les seves necessitats, derivant en casos necessaris a psicòlegs, nutricionistes, pediatres, endocrins i fins i tot dermatòlegs.

Trastorns menstruals

Atenció

Els trastorns són símbol d’alarma, amb forma de sangrat abundant, regles irregulars.. etc. És aconsellable tenir un control de la regla per a descartar futures problemàtiques.

A la revisió et fan moltes preguntes. És veritat?
És confidencial la visita?

Si. Com a ginecologa necessito conèixer-te i necessito respostes que només tu pots proporcionar-me. Per això s’han de respondre diverses preguntes sobre el teu historial mèdic i altres sobre els teus cicles, la teva regla o la teva vida sexual si és el cas. Això pot fer-te pensar que és un interrogatori sobre la teva intimitat, però no és aquest l’objectiu, pel que no hi ha motiu per a preocupar-se.
Les nenes normalment venen acompanyades de la mare/pare o familiar i són ells els qui responen a les preguntes.

No cal que et preocupis, la visita és totalment confidencial, tot el que m’expliquis quedarà a la consulta entre tu i jo. Si ets jove i la teva mare t’acompanya, li podem demanar que s’esperi a la saleta d’espera. Cal trobar un moment en que tu i jo puguem parlar a soles i amb total confiança.
A part de la revisió pots consultar-me qualsevol dubte o preocupació que tinguis en temes de sexaulitat.

Si tens relacions sexuals
et recomano una revisió

No hi ha una edat concreta per a la primera visita al ginecòleg. Hauríeu de venir si teniu relacions sexuals, si teniu algún problema ginecològic, o si teniu dubtes o preguntes que us vulgueu plantejar. Després, jo ja us indicaré cada quant caldrà fer una nova revisió.

La consulta és privada i confidencial per respectar la vostra intimitat.

assessorament
anticonceptius

Els mètodes anticonceptius tenen com a finalitat evitar l’embaràs. Existeixen una gran varietat de mètodes. La majoria són reversibles, és a dir, deixant d’utilitzar-los es recupera la fertilitat.

No hi ha un mètode “millor” per a usar durant l’adolescència, encara que els més recomanats són el preservatiu, els mètodes hormonals (píndola, anell, patró, implant) o tots dos.

Cada mètode té les seves indicacions, contraindicacions i grau de seguretat, i en alguns mètodes la seguretat depèn, en una elevada proporció, del correcte ús que la parella en fa. Per tot això a l’hora de plantejar-vos triar un mètode d’anticoncepció, el millor és que consulteu per tal d’orientar-vos sobre quin és el millor mètode que s’adapti a la situació i necessitats.

ETAPA INFANTIL
CONSULTES FREQÜENTS

       > Infeccions vulvars i vulvovaginals: són degudes en la majoria dels casos a una higiene incorrecta, ja que abans de la pubertad els llavis menors estan poc desenvolupats i protegeixen defectuosament la vulva i la vagina de les agressions dels gèrmens externs. Això és degut a que a les nenes petites no hi ha secreció d’estrògens per part de l’ovari i hi ha una atròfia relativa de la vulva.
       > Coalescència labial: És un altre problema ginecològic propi de les noies petites i consisteix en la soldadura anòmica dels llavis menors, tancant total o parcialment l’entrada de la vagina. Aquest problema també és degut a la falta de desenvolupament vulvar, que com s’ha comentat és normal en les nenes petites. Aquesta patologia es soluciona espontàniament quan la pacient arriba a la pubertad. Al produir seqüència hormonal per part de l’ovari la vulva es desenvolupa i desapareix l’atròfia.
        >Pubertad precoç: Consisteix en l’aparició dels caràcters sexuals secundaris (desenvolupament mamari, acceleració del creixement, aparició del burrisol púbic o axil·lar, aparició de les regles) abans dels vuit anys d’edat. Aquesta entitat requereix un estudi complet i exhaustiu, ja que cal diagnosticar correctament la seva causa i tractar la pacient, per evitar posteriors alteracions en el seu creixement i desenvolupament.