Mare feliç, fills més intel·ligents

L’ambient on es cria un nen està fortament lligat amb el desenvolupament cerebral i amb la capacitat intel·lectual general. Un ambient que els motivi a sentir-se bé amb ells mateixos i amb els altres, farà que millori la seva memòria, les funcions executives, el seu rendiment acadèmic, la destresa motora i també, la intel·ligència emocional. Tots els aspectes relacionats amb la cognició milloraran sens dubte.

Per a crear un bon ambient a la llar és molt important que els pares treballin la seva pròpia estabilitat emocional. Això és així, perquè una persona que no se sent bé emocionalment i no fa res per remeiar-ho, difícilment podrà transmetre als seus fills bons sentiments o un ambient acollidor a la llar.

Els nens capten ràpidament les emocions i les energies que hi ha en l’ambient on es troben, de manera que si estàs trist o amb algun trastorn emocional no et sentiràs capaç de transmetre felicitat als teus fills. És per aquest motiu que resulta crucial que t’esforcis per estar bé emocionalment, només així et sentiràs capaç de la felicitat costat dels teus fills.

Quan trobis el camí de la felicitat i els teus fills se sentin també feliços a casa, serà llavors quan es produeixi la màgia en el seu desenvolupament cognitiu. Un nen que se sent feliç, estimat, respectat i amb tot l’amor del món a la llar, se sentirà capaç d’aconseguir qualsevol cosa, perquè no sentirà que un error és un obstacle que li impedeixi assolir els seus objectius.

Un nen feliç serà més intel·ligent perquè se sentirà capaç, perquè no trobarà limitacions i sabrà fins on pot arribar i tot el que ha de fer per millorar la seva pròpia capacitat. Un nen feliç tindrà millor concepte de si mateix, una bona autoestima i un bon desenvolupament social i emocional. Tot això és motiu suficient perquè treballis en la teva pròpia felicitat des d’ara mateix.

La felicitat està en gaudir del moment, del camí i de tot el que t’envolta.