Higiene íntima a l’embaràs

Els canvis hormonals que experimentem ens obliguen a incrementar i adequar la nostra higiene íntima. El nostre organisme produeix gran quantitat de secrecions que queden dipositades en els nostres genitals externs, focus potencials de desenvolupament de microorganismes.

És fonamental, per salut i benestar, tenir cura amb més atenció la higiene íntima. El mercat ofereix nombroses solucions específiques, d’última generació, per afrontar amb garanties aquesta neteja individual.

Quins productes fer servir durant i després de l’embaràs

En primer lloc, tingues en compte que els protectors íntims es convertiran en companys imprescindibles de fatigues. Tant l’increment del flux vaginal com els petits tacats habituals durant l’embaràs, fan molt recomanable l’ús d’aquests elements. Has d’usar-los de cel·lulosa, evitant els impermeables que irriten molt i poden provocar al·lèrgies.

Una altra conseqüència inevitable són les pèrdues d’orina, que aconseguiràs oblidar realitzant exercicis de reforç muscular del sòl pelvià. Però, mentrestant, caldrà que incorporis al teu kit d’higiene íntima diversos productes específics que no només netegen i prevenen el desenvolupament de gèrmens oportunistes com els productes amb arbre del te i vitamina E, o bé els que porten melaleuca i àloe vera .

Les dones embarassades tenen infeccions per fongs amb certa freqüència. Una forma de prevenir-los és utilitzant prebiòtics i probiòtics, que augmenten les defenses d’aquests teixits tan delicats, augmentant la flora vaginal (Microbionta).

Quant als gels per a aquesta zona tan delicada, especialment en aquests moments, hauràs de ser més selectiva a l’hora de triar-los. Entre els components que han d’incloure figuren els actius antiirritants que calmen i protegeixen; així com l’àcid làctic, capaç de preservar el PH natural.

A més, i per regla general, solen funcionar molt bé els complementats amb extractes d’àloe vera i hamamelis, les propietats calmants i antiinflamatòries contribueixen decisivament al benestar total.

L’elecció de productes de qualitat, i la repetició continuada de les teves processos d’higiene, són les claus per sentir-te neta durant l’embaràs.