Alcohol i sexe, una barreja incompatible

Quan es beu alcohol en excés es retarda el procés d’excitació i provoca pèrdues de coordinació.

Cada vegada és major el número de persones que consumixen alcohol en excés. La beguda s’utilitza per a celebrar esdeveniments, millorar relacions socials i, fins i tot, per a tancar tractes.

Segons dades facilitades pels responsables de sanitat, una de cada quatre joves, de 14 a 18 anys, s’emborratxa tres vegades al mes; per si fóra poc, el 10% d’aquesta franja d’edat, ni tan sols té la percepció que beu molt.

Un terç de les joves espanyoles reconeix que han mantingut relacions sexuals sense utilitzar cap mètode anticonceptiu després d’haver consumit alcohol i sis de cada deu consideren que beure elimina “molt” o “bastant” les barreres per practicar sexe. A més, en moltes ocasions, fan servir preservatiu però malament a causa de la ingesta d’alcohol, un consum que també pot fer reduir l’eficàcia de la píndola i provocar embarassos no desitjats.
El 41% de les noies reconeix que haver begut va influir per no utilitzar un mètode anticonceptiu durant la relació sexual, una influència que augmenta fins a un 46% entre les joves de 18 i 20 anys.

I el sexe? I la sexualitat masculina… el bo del penis…. Com se sent? Buaff… pobret…! Doncs de cap a caiguda. Reduït a la mí­nima expressió en els consumidors. I tot perquè, quan es beu alcohol en relatiu excés, es retarda el procés d’excitació, apareixen pèrdues de coordinació i fins i tot es poden produïr bloquejos en la resposta sexual.

Quan es beu, és difícil ser responsable.