Coneixes la copa menstrual?

La copa menstrual és un producte de silicona o cautxú per a la higiene femenina durant el moment de la menstruació, que “recull” el flux sense absorbir la flora bacteriana vaginal i que es pot treure i buidar per a poder reutilitzar, després de ser netejada. És tan fàcil i útil com utilitzar un tampó; amb la ventatja que necessites buidar-la amb menys freqüència que un tampó.

El fet de mantenir el fluid menstrual fora de les parets de la vagina i la vulva, i no estar exposat a l’aire, l’ús de les copes menstruals s’associa amb menys olor/pudor que amb l’ús de tampons i/o compreses. Amb la copa menstrual prevenim la sequedat ja que no és un mètode d’absorció, sinó de recollida del flux menstrual, sense pèrdues, sense alterar la mucosa vaginal i sense impedir la lubricació natural.

Les copes menstruals són més rendibles i ecològiques que els tampons i les compreses, ja que són reutilitzables, i amb un bon ús una copa pot durar fins a cinc anys. Les copes menstruals són segures quan s’usen segons les indicacions i no representen riscos per a la salut. Estan especialment indicades per a dones amb un entorn vaginal delicat i al·lèrgies. No contenen agents blanquejadors ni matèries químiques agressives com lleixiu i clor.

Existeixen moltes marques i mides al mercat, informa’t bé quina és la més adequada per a tu.

https://g.co/kgs/fYko7A