Any nou, sòl pelvià nou

Saber com enfortir el nostre sòl pelvià en cada etapa o situació pot ser la clau per gaudir d’una millor qualitat de vida.

El sòl pelvià és el conjunt de músculs que sostenen i tanquen la part baixa del la pelvis els quals serveixen de suport de diversos òrgans de la zona: la bufeta, l’úter, la vagina, el recte, etc.

Amb l’edat, la pràctica esportiva, l’embaràs, el restrenyiment, la menopausa, aquests músculs tendeixen a afeblir-se. La conseqüència d’aquest debilitament o de falta de to és, per exemple, l’aparició progressiva de símptomes com la incontinència urinària, la incontinència fecal, el dolor lumbar i el dolor pelvià, el descens dels òrgans interns conegut també amb el nom de prolapses, la disminució de la sensibilitat i del plaer durant les relacions sexuals o fins i tot l’aparició de dolor en el moment en què el penis penetra la vagina.

La fisioteràpia uroginecològica ha avançat molt en aquest camp, ofereix un ventall de possibilitats que van des de la prevenció fins al tractament dels símptomes per mantenir, restablir o millorar la funció del sòl pelvià.

En moltes ocasions aquests temes són tabús o es classifiquen com a intractables. Res més lluny de la realitat. Els tractaments de fisioteràpia ofereixen meravellosos resultats.